دانلود فایل های word مقاله بررسي واژه شناختي و معناشناختي روستا و ر?ستاق در دوره اسلامي تا سده هفتم هجري 1 | WORD
قسیمات ایرانیان وام گرفتند«روستاک » است که آن را به صورت های رستاق و روستا به کاربرده اند. به سبب شباه تهای ظاهری و ریشه لغوی مشترکاین دو تصور شده که روستا و رستاق در متون دوره اسلامی معنایی یکسان داشته اند. گرچه به ندرتاین دو واژه معنا و دلالتی یکسان داشته؛ اما عموما، روستا و رستاق دو واحد جغرافیایی مستقل ازیکدیگر بوده اند؛ روستا مترادف ده و قریه و رستاق واحدی بزر گتر از شهر و در حکم بخش یا دهستانامروزی بوده است
دانلود فایل های word مقاله سرانجام سلطان جلالالدين خوارزمشاه | WORD
و، نَسَوى) که شماری از پژوهشگران آن را، بى رعایت جوانب نقد تاریخی، بهطور قطع پذیرفتهاند، نیازمند بررسی بیشتر است. پژوهش حاضر درصدد پاسخ به این پرسشها است که این روایت و روایتهای متأثر از آن چه اندازه به لحاظ نقد تاریخی معتبر است؟ و آیا روایات محتمل دیگری در این زمینه وجود دارد؟ به نظر میرسد که نه تنها منبع خبر نَسَوى، بلکه با توجه به اوضاع آن روزگار روایات محتمل و بدیل آن نیز از چشم پژوهشگران دور مانده باشد.
دانلود فایل های word مقاله ويژگيهاي ساختاري و نمادين توغ ايراني | WORD
آنها را توغ ایرانی نامید در واقع نماد عنصری نباتی است که مار یا اژدها از کنار آن برخاستهاند. این عنصر و نیز نماد در اساطیر خاستگاههای نخستینِ توغ نیز قابل ملاحظه است، چنانکه در فرهنگ باستانی چین، مدیترانه و ایران فرهنگی، درخت- مار در کنار هم قرار گرفته است و با وجود نگاه دوگانه مثبت و منفی به نقش مار در ارتباط با درخت حیات، میتوان مار (اژدر) را عنصری دانست که درخت حیات را از آسیب آدمیان محافظت میکرده است.
دانلود فایل های word مقاله عوامل ناکامي مراکز رسمي آموزشي تبليغي فاطميان در گسترش مذهب اسماعيلي در مصر | WORD
اسماعیلی در سرزمین مصرداشته باشد . از سوی دیگر، پیچیدگی عقاید اسماعیلی و سلسله مراتب گروش بهمذهب اسماعیلی، در عمل، گروش عامه مردم بدان را با دشواری های جدی روبرومی ساخت. در هر حال، فعالیت ناهمگون و ناپیوسته جامع الازهر و دارالعلم در عرصهترویج مذهب اسماعیلی در مصر عهد فاطمی، از عواملی بودند که شرایط را بهگونه ای رقم زدند تا نهادهای اسماعیلی کارنامه موفقی در عرصه اشاعه و فراگیرکردن مذهب اسماعیلی در مصر نداشته باشند.
دانلود فایل های word مقاله بررسي دو روايت از ماجراي جيش اسامه | WORD
وتحلیل شیخ مفید از این ماجرا با توجه به پیامدهای آن (از نظر شیخ ) صورت پذیرفتهاست و می توان آن را تبیین و تحلیلی ناظر به نتیجه و غایت آن قلمداد کرد . روایتمورخان مذکور، با نوعی آسان گیری توأم است و آنان در شناخت و ثبت جزئیات اینواقعه مهم اهتمام کافی به کار نبسته اند، امّا محتوای روایت شیخ مفید نیز ضمنناسازگاری با جایگاه معنوی و حتی سیاسی پیامبر (ص)، به دلیل عدم توجه کافی بهعوامل قبل و همزمان با این واقعه مقبول نمی نماید.
دانلود فایل های word مقاله انديشه هاي هزاره مدارانة نقطويه | WORD
بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx : سال انتشار : 1387تعداد صفحات :33نقطویان از گروه های دگراندیش فعالی بودند که با تبلیغات و فعالیت های خودتا مدت ها حاکمیت صفوی را به چالش کشیدند. اهمیت مطالعه اندیشه های اینگروه زمانی افزون می شود که بدانیم نقطویه دارای منظومه فلسفی پیچیده ای بودندکه یکی از مهم ترین آموزه های آن باورهای هزاره مدارانه است. در این مقاله،کوشیده شده است تا بر این بخش از دیدگا ه های نقطویه پرتوی افکنده شود.
دانلود فایل های word مقاله رويکردي نو به نبردهاي پيامبر(ص): بررسي موردي غزوة بدر | WORD
نجامید، باعث تیرگی بیشتر روابط مسلمانان با مخالفاناسلام گردید و ده ها نبرد کوچک و بزرگ را میان آنان رقم زد . اولین جنگبزرگ که سلسله جنگ های بعدی را در پی داشت، غزو ه بدر بود که با قصدتهاجم مسلمانان به کاروان تجاری قریش آغاز شد ، از این رو منتقدانپیامبر(ص) او را به آغاز نبرد و به کار بردن سیاست تهاجمی در برابردشمنانش متهم می نمایند. این مقا له با بررسی دقیق زمینه های وقوع غزوهبدر، به ارزیابی صحت و سقم این اتهام می پردازد.
دانلود فایل های word مقاله افول خردگرايي و عدم گسست از مباني، دليل عقبماندگي ايران؟ بررسي و نقد نظريه جواد طباطبايي | WORD
مشدن قشریت و تعصب، یعنی الگوهای فکری و فرهنگی منحط است که باعث به همخوردن رابطه عقل و شرع و افول خردگرایی شد. ذهنیگرایی و به حاشیهراندن عینیات در تحلیل پدیده عقبماندگی، مهمترین ضعف نظریه انحطاط است. تأکید بر عامل بیرونی با رویکردی ذهنیگرا و بیتوجهی به واقعیتهای اجتماعی، نظریه طباطبایی را بررغم جدیت نظریاش، تبدیل به نظریهای با تناقضات درونی برای تبیین عقبماندگی تاریخی ایران کرده است.
دانلود فایل های word مقاله حلب: عوامل مؤثر بر گزينش اين شهر به پايتختى حمدانيان شام | WORD
شرایط زیستمحیطی و موقعیت جغرافیایی نظیر برخورداری از راههای مواصلاتی داخلی و خارجی، موقعیت استراتژیکى و دفاعی این شهر و نتایج ناشی از آنها، بهویژه سیاستهای ناصرالدوله حمدانی، حاکم شاخه حمدانیان موصل، در جهت حفظ حکومت و متصرفات خود در جزیره، در این انتخاب مؤثر بوده است. جمع چنین اختصاصات و امکاناتى در این شهر، بهعنوان پایتخت، مجال شکوفایى علوم و ادبیات را در روزگار حمدانیان، خاصه سیف الدوله، فراهم آورد.
دانلود فایل های word مقاله مراکز آموزشي طوس از آغاز دوره اسلامي تا استيلاي مغول | WORD
وب به آن اطلاع چندانی ازوضع علمی آنها در دست نیست . از جمله آنها ناحیه طوس است که به رغماهمیت مذهبی و برخاستن علما و دانشمندان بزرگی از آنجا چون شیخ طوسی،ابوحامد غزالی، ابن حمزه طوسی، خواجه نصیرالدین طوسی و ... تا کنون بررسیدقیقی درباره آن انجام نیافته ا ست. یکی از جنبه های ناشناخته طوس مراکزآموزشی آن است . در این مقاله مهمترین مراکز آموزشی این ناحیه معرفی وشواهد و قرائن جدیدی نیز در تأیید وجود نظامیه طوس ارائه شده است.
دانلود فایل های word مقاله بارتلمي دي هربلو و« کتابخانه شرقي» او | WORD
م بوده است. علی رغم جایگاه مهم هربلو و کتابش درخاورشناسی و مطالعات وابسته به آن، شخصیت او و اثر او برای خاورشناسان متأخر و محققان شرقیخصوصا ایرانی چنانکه باید شناخته نیست. مروری گذرا بر زندگی و آثار دی هربلو، شرحی مختصر ازو روش ها « کتابخانه شرقی » عصری که او در آن می زیسته، جایگاهش در خاورشناسی، چگونگی تدوینو رویکردهای مؤلف در تألیف این اثر، تأثیر آن بر متفکران غربی و خاورشناسان مطالب این مقاله را دربر می گیرد.
دانلود فایل های word مقاله ناآرامي هاي عراق و مهاجرت هاي خراسان | WORD
یشناخت تأثیر این مهاجر ت ها در مهار ناآرامی های عراق و مشکلات نظامی تازیان درخراسان، مسائلی چون سیاست نوین بنی امیه در مرزها، اوضاع خراسان و عراق بدانگاه، موقعیت نظامی تازیان در خراسان و جاذبه های آن سرزمین برای آنان، در خوربررسی است . در این نوشتار، نگارنده بر آن است تا با استناد به منابع و برخی مطالعات،ضمن بررسی نکات یاد شده، به تأثیر دو مهاجرت در مهار ناآرامی های عراق و بهبودموقعیت نظامی تازیان در خراسان بپردازد.
دانلود فایل های word مقاله «طِباق» آموزشکدههاى نظامي دولت مماليک | WORD
در طباق اولویت اصلی با آموزشهای نظامی، فنون رزم، کاربرد انواع سلاحها، اسبسواری و مانند آنها بود. در این آموزشکدهها جز بردگان مملوک کسی اجازه حضور و تحصیل نداشت و بسیاری از سلاطین و امیران مملوکى دانشآموخته طباق بودند. هر طباق به طبقه خاصی از بردگان کمسنوسال و از ملیتى معین اختصاص داشت و فارغالتحصیلی از طباق آزادی رسمی از بردگی و دریافت سلاح و ادوات رزم و ورود به خدمات نظامى به عنوان سرباز را در پى داشت.
دانلود فایل های word مقاله تطور گفتمان تفويض در سده دوم هجري و طيف مفضّل بن عمر | WORD
نای معهود آن را نداشته ونگارنده در ادامه نشان م یدهد که از اواخر سده دوم هجری بود که گفتمان تفویض در جامعه شکلگرفت؛ یعنی برخی عقاید غالیانه که تا پیش از آن وجود داشت، در قالب گفتمان تفویض و اصطلاحمفوضه مطرح و صاحب هویت اجتماعی شد. این مقاله در ادامه به بررسی علل و زمینه هایی می پردازدکه موجب شد اصحاب مفضّل بن عمر یعنی مهم ترین گروه امامی که با این گفتمان پیوند یافت بهاعتقادات تفویضی متهم شوند و بعضا مفوضی خوانده شوند.
دانلود فایل های word مقاله از نماز تا نماد: تأملي در تاريخ نماز جمعه تا پايان خلافت عباسي | WORD
طبه ها گاه حاوی مضامین اجتماعی و سیاسی نیز می شده است؛ اما در دوره های بعدترتحولاتی در محتوای خطبه ها و دلالت های آن ها رخ داد که موجب شد نماز جمعه یکسره رنگ حکومتیو سیاسی به خود بگیرد. مهم ترین این تحولات، ضرورت دعا برای خلیفه وقت بود و از همین رو تعبیرخطبه خواندن به نام کسی، به معنی رسمیت یافتن حکومت آن کس، کاملا رواج یافت. به هر رو، تحمیلکارکردهای غلیظ سیاسی خواه ناخواه موجب فرسایش قداست این عبادت در تاریخ اسلام شد.
دانلود فایل های word مقاله خطط نگاري در مصر اسلامي | WORD
نتشار : 1384تعداد صفحات :29حجم عظیمی از معلومات تاریخی، جغرافیایی و ادبی مصر اسلامی در آثاری فراهم آمده، که به شیوه خطط نگاشته شدهاند. این شیوه تاریخنگاری در مصر با ابن عبدالحکم آغاز شد، با مقریزی به اوج خود رسید و با علی پاشا مبارک روی به افول نهاد. در این نوشتار در سه بخش، خطط نگاری پیش از مقریزی، خطط مقریزی و خطط نگاری پس از مقریزی به معرفی و بررسی کتب خطط و جایگاه خطط نگاری در تاریخ نگاری مصر اسلامی پرداخته شده است.
دانلود فایل های word مقاله کنکاوي در منابع تأمين غلام و کنيز در عصر قاجار | WORD
طقه قفقاز توسط روس ها، ورود غلامان و کنیزان از آنجا به ایران بسیار کاهشیافت و در مقابل، ورود غلام و کنیز آفریقایی از طریق جنوب ایران افزایش چشمگیر یافت. این جریانبا وجود قراردادهای منع برده فروشی و نظارت جدی کشتی های ضد برده فروشی نیروی دریایی انگلیسدر خلیج فارس، تا اواسط قرن 14 ادامه پیدا کرد. مقاله حاضر پس از مشخص کردن مراکز و منابعاصلی تأمین غلام و کنیز، به بررسی و تشریح چگونگی این جریان در مناطق مزبور پرداخته است.
دانلود فایل های word مقاله تحليلي بر «فتح نامه بغداد» به انشاي خواجه نصيرالدين طوسي و پاسخ امراي شام بدان | WORD
ندپیروزی از سویی حاکی از موضع گیری سیاسی و عملکرد نظامی مغولان در برابردشمنان و اهتمام جدّی آن ها در خصوص گسترش امپراتوری مغول است و از سوییدیگر نمایان گر توانمندی علمی و ادبی نگارنده آن که با انشایی گیرا توانست نشانه هاییگویا از منویّات سیاسی و مذهبی اش را در لفافه ای از تهدید و درشت گویی خطاب بهامرای سنی مذهب شام بنویسد و به عنوان یک سند تاریخی به یادگار بگذارد . مقالحاضر قصد دارد به بررسی و تحلیل این موضوع بپردازد.
دانلود فایل های word مقاله سياست ديني و مذهبي خوارزمشاهيان | WORD
سیاست حمایت از معتزله و شیعه، فرصت تاریخی و بستر مناسبی برای مکتب اعتزال وعلویان در خوارزم خاصه برای نفوذ آنان در ساختار قدرت و مناصب اداری و تشکیلاتدیوانی فراهم کرد. در این مقاله کوشش شده، مقاصد سیاسی دولت خوارزمشاهیانبازبینی شود تا بر مبنای آن نقش سلاطین خوارزمشاهی در ایجاد زمینه های لازم برایرشد جریان های فکری و عنایت ویژه آنان به عقاید معتزله و حمایت از علویان و شیعیاندر برابر عباسیان در این سامان شناسایی شود.
دانلود فایل های word مقاله ديوان وزارت و نقش آن در ديوان سالاري خوارزمشاهيان 2، | WORD
نقط پیوند سلطان و دیگر تشکیلاتاداری ودیوانی بود . وزیر ، دررأس تشکیلات دیوانی پس از سلطان ایفای نقشمی کرد. وزیرانی با خصائص وتوانایی های متفاوت نظام اداری خوارزمشاهیان رابرعهده داشتند که برخی از آنان درواپسین روزهای امپراتوری این دولت، بهسبب سوء استفاده های مالی و حفظ منافع فردی و ثروت اندوزی، نظام اداری وحکومتی را به سراشیبی ضعف افکندند . دراین نوشتار دیوان وزارت و نقش آن درنظام دیوانی خوارزمشاهیان بررسی می شود.
دانلود فایل های word مقاله دارالشفاي رَبع رشيدي: سازمان ادارى، آموزشى و درمانى | WORD
ن میدهد که دارالشفای ربع رشیدی با برخورداری از پشتوانه مالی مشخص و مستقل، بسیاری از کارکردهای بیمارستانهای امروزین، مانند استفاده از روشهای آموزشی بالینی و نظری را بهصورت همزمان، متناسب با امکانات آن عصر دارا بوده است؛ نیز این دارالشفاء از طریق ایجاد ارتباط نزدیک با مجامع و مراکز علمیِ سرزمینهای دیگر به ویژه هند و چین، در اقتباس و انتقال دستاوردهایِ علمی و پژوهشی اطبای آن نواحی به ایران مؤثر بوده است.
دانلود فایل های word مقاله سازمان نيروي دريايي مسلمانان در مديترانه تا پايان سده ششم هجري | WORD
فرانک ها، صلیبیان درمدیترانه استفاده کردند . در مواردی نیز دولت های اسلامی در دریا با یکدیگر به جنگپرداختند. از میان حکومت های اسلامی در حوزه مدیترانه، بیش از همه اغلبیان ،فاطمیان و سپس امویان اندلس و موحدان به سازمان منظمی در نیروی دریایی عنایتداشتند. این مقاله به بررسی چگونگی انتصاب فرماندهان، کارکنان، حقوق، آموزشرزم دریایی، مراکز کشتی سازی، دیوان و تشریفات نیروی دریایی مسلمانان تا پایان سدهششم هجری می پردازد.
دانلود فایل های word مقاله دارو شناسي در اندلس، دوره موحدان | WORD
روها، ضبط صدها گیاه دارویی خارج از اندلس در کتاب ها، مقایسه داروهای گیاهی و معدنی و حیوانی سرزمین های گوناگون بایکدیگر، سفر داروشناسان اندلس به سرزمینهای شمال آفریقا، شام، آسیای صغیر و تحقیقات میدانی و مشاهدات عینی آن ها، آوردن مترادف نام گیاهان دارویی به زبانهای فارسی، بربری، عربی، یونانی، اندلسی (اسپانیایی) در آثار و نوشتهها ممتاز است؛ این پژوهش به بررسی دانش داروشناسی و داروسازی در دوره موحدان میپردازد.
دانلود فایل های word مقاله دعوت ايرانيان به قبول اسلام از نخستين تهاجم مسلمانان تا جنگ قادسيّه | WORD
ی و آن ها را فاقد اصالت و مصداق عینی می شمرد؛ امّا با نقد ابعاد مختلف دینی، اخلاقی، اقتصادی و اجتماعی محتوای گزارش ها و تحلیل مضمون نامه ها و گفتگوهای فرستادگان مسلمانان، به ویژه تحلیل رویارویی اعراب با رستم فرخ زاد، و نیز ملحوظ داشتن حواشی مربوط به جلوس یزدگرد معلوم می گردد که هرچند عرضه دعوت- یعنی نقطه ثقل گزارش های فتوح- در هر رویارویی ممکن نبوده، امّا ادّعای مجعول بودن آن را نیز نمی توان تأیید کرد.
دانلود فایل های word مقاله گزارشي فاخر از تاريخ اسلام 1 بررسي کتاب «تاريخ اسلام» اثر زنده ياد دکترعلي اکبر فياض | WORD
نوان کتاب، عدم استفاده از شیوه واحد ارجاع ، ایجاز مخلّ، برخی جملات نارسا و اغلاطجغرافیایی، ثبت نادرست بعضی تاریخ ها، بی دقتی در ثبت شماری از وقایع و عدم برخورد نقادانه بابعضی روایت های تاریخی اشاره کرد. در این مقاله این کتاب در دو بخش ارزیابی و بررسی شده است:1. از منظر عناصر بیرون متن: نویسنده، ناشر و چاپ، خوانندگان و زمینه اثر؛2. از منظر عناصر درون متن: عنوان، حجم، تبویب، منابع، ارجاعات، نثر، محتوای کتاب و روش نویسنده
دانلود فایل های word مقاله تشکيلات نهاد رأس الجالوت در شرق اسلامي | WORD
وره ساسانیان دارای تشکیلات سیاسی و اداری منسجمی بود و پس از اسلام هم در ساختار تشکیلاتی حکومتهای اسلامی تداوم یافت. این نوشتار بر آن است تا پس از ارائه پیشینهای از این نهاد در دوره ساسانیان، سیر تحول آن را در دوره اسلامی پیگیرد و بر اساس منابع اسلامی و یهودی تصویری از این نهاد، شامل نحوه انتخاب رأس جالوت، آداب و رسوم بر تخت نشستن او، وظایف سیاسی، اداری و قضایی وی و مناسبات این نهاد با حکومتهای اسلامی به دست دهد.
دانلود فایل های word مقاله رِباط رامِشت: خدمات و اقدامات تاجري ايراني در مکه در سده ششم هجري | WORD
ت وی در شهر مکه، مانند ساختن رباطی که کارکرد پژوهشی و آموزشی داشت، تهیه جامه کعبه و ساختن ناودان طلا برای آن، در منابع کهن عربی، برخلاف منابع فارسی زبان، بازتاب به نسبت گستردهای یافته است. این نوشتار با گردآوری اطلاعات پراکنده مرتبط با رامشت، در صدد است این ایرانی گمنام در عصر حاضر و مشهور در عصر خویش را بازشناسی نماید تا از خلال این بررسی، گوشهای از سهم ایرانیان در شکوفایی و استمرار تمدن اسلامی بازنمایانده گردد.
دانلود فایل های word مقاله رنک: نشان هاي مصور در مصر مملوکي 2،1 | WORD
واتدار،نقش شمشیر برای سلاحدار، بقجه برای جامه دار و چوب و توپ چوگان نشان چوگانداربه کار می رفت.در این مقاله علاوه بر بررسی رنک و انواع آن در دور ممالیک، دو فرضی اصلی دربارمنشأ رنک و سنت علامت گذاری و نشانه پردازی در این دوره، بررسی شده است . درپایان مقاله نیز تصاویری از اشیاء و ابزار حاوی رنک مربوط به دور ممالیک که درموزه های مختلف نگهداری می شود، ارائه شده که در تکمیل مباحث و روشن شدنمطالب مطرح شده در مقاله راه گشاست.
دانلود فایل های word مقاله شبکه مفهومي «وادي» در گفتمان سدههاي نخست هجري | WORD
ژه منتهی شده است و مفاهیمی چون منبع آب، پوشش گیاهی، پوشش جانوری، اقامتگاه بشری و جاده شبکه معنایی آن را شکل دادهاند؛ ولی در ایران که کوچنشینی در مناطق بیابانی کمتر روی داده این پدیده جغرافیایی اهمیت حیاتی نداشته و از این رو برای آن واژهای وضع نشده است و در نتیجه «وادی» نه تنها مفهوم خود بلکه شبکه مفاهیم پیرامونی خود را نیز در زبان فارسی از دست داده و شبکهای از معانی دیگر را پیرامون خود ایجاد کرده است.
دانلود فایل های word مقاله رويکرد تاريخى فضلالرحمان به قرآن، بررسي توصيفي ـ تحليلي | WORD
رآنى، هم در نگرش او به فرایند فهم و تفسیر قرآن، و هم در نگاه او به روششناسى مطالعه قرآن بازتاب یافته است. در مقاله حاضر اهمیت نگاه تاریخى در این سه حوزه از نگاه فضلالرحمان و نتایج آن نشان داده شده است. فضلالرحمان در بحث از ماهیت وحى بر اوضاع و احوال زمانه پیامبر(ص) تأکید کرده که براى تفسیر قرآن در دوره جدید «نظریه دوحرکتی» را مطرح ساخته و در مطالعات قرآنى از رویکرد نقد تاریخى در برابر تحلیل ادبى دفاع کرده است.