دانلود فایل های word مقاله بررسي انتقادي تأثير ابن سينا بر جريان اخترشناسي در دوره اسلامي و نقد نظريه « انقلاب علمي در رصدخانة مراغه » | WORD
ثیرآموزه های مشّایی با قرائت سینوی در فعالیت های نجومی دوره نخست رصدخان ه مراغه، حلقه علمینصیرالدین طوسی، است. این تأثیرات در مقیاس دانش نجوم واجد جنبه های منفی و مثبت بوده است :تأثیر نخست گامی رو به جلو محسوب می شود، در حالی که دو تأثیر بعدی، یا به کاستن قدرت دانشنجوم و ناتوانی آن در تغییر باورهای رایج فلسفه طبیعی منجر شد یا در برخی جای ها و برهه ها منجر بهفروکاستن آن تا حد یک دانش هندسی گردید.
دانلود فایل های word مقاله نقد و بررسي آراء تجديدنظرطلبانه پاتريشيا کرون در زمينه مطالعات اسلامى | WORD
و به روش مطالعه انتقادی را بسنجد و نشان دهد که کرون بهرغم تشکیک در اعتبار تاریخی منابع اسلامی، خود در بررسیهایش از منابعی بهره برده است که صحت، اصالت و اعتبار تاریخی روشنی ندارند و در نتیجه نظریههای او صرفا گمانهزنیهایی غیرقابل اثباتاند؛ اما توجه او به این منابع، به غنای دادههای مفید درخصوص تاریخ صدر اسلام افزوده و چشمانداز تازهای در مطالعات اسلامی فراهم آورده است. [1]. Patricia Crone
دانلود فایل های word مقاله زندگينامه پيامبر اسلام(ص) پيش از رسالت: نقد و بررسي آراء رژي بلاشر | WORD
دهد که اگرچه بلاشر سعی دارد تا به کمک قرآن، تنها منبع معاصر پیامبر، مجموعه اسناد معتبر موجود و برخی اطلاعات تکمیلی مربوط به حوزه زبانشناسی، قومشناسی، تاریخ ادیان و ...، سیرهای صحیح و عالمانه و بدون جانبداری از پیامبر اسلام(ص) ارائه دهد، اما حاصل این تلاش، تدوین سیرهای است که پیشزمینههای ذهنی بلاشر و همچنین برداشتهای شخصی مبتنی بر دید علمی او، در بخشهایی از آن مشاهده میشود.
دانلود فایل های word مقاله تاريخنگاري پزشکي مسلمانان: بررسي مطالعات و تحقيقات | WORD
ها و تلقیهای اجتماعی از پزشکی را به عنوان پدیداری علمی- اجتماعی ارائه کنند و از دریچه پزشکی به جوامع گذشته بنگرند. کاربست این رویکرد در پژوهشهای تاریخی مستلزم وجود یک منبعشناسی انتقادی است که همزمان رویکردهای نوین در آن لحاظ شده باشد. نگارنده این نوشتار در پی آن است تا بخشی از این منبعشناسی را به عنوان یکی از لوازم پژوهشهای نوین تاریخ پزشکی با تکیه بر رویکردهای جنسیتی ارائه نماید.
دانلود فایل های word مقاله تاريخ اجتماعي: رويکردي نوين به مطالعات تاريخي | WORD
دند، عملاً با رواج یافتناین رویکرد تازه بود که نگاه مورخان از تاریخ جنگها و اراده ها و اعمال مردان بزرگ، ب هتاریخ زندگی ها و رفتارهای مردم عادی جامعه معطوف شد . تاریخ اجتماعی به عنوانرویکردی نوین می کوشد زندگی اجتماعی مردم را در سه حوز رابط مردم با مردم درزندگی روزانه، رابط مردم با دولت و حکومت و رابط مردم با زیست جهان مادی ومعنوی شان بررسی و این روابط را در چارچوب های عِلّی و معلولی تبیین کند.
دانلود فایل های word مقاله نقدي بر کتاب تاريخ اسلام اثر دکتر فياض | WORD
های مربوطه ارائه می گردد.ارائه چهره ای ناروادار و بی تساهل از پیامبر (ص) و مسلمانان صدر اسلام و نقلکثیری از این گونه روایات در کتاب مذکور که باعث برداشت های غلط از شخصیتو سیر رسول اکرم (ص) می گردد، سبب اصلی در ساماندهی این مقاله بودهاست. به همین لحاظ، مقاله حاضر با نقد یکی از این روایات که به زعم راقم این سطور «خشن ترین روایت» موجود در این کتاب درباره پیامبر (ص) و اصحابش می باشد، آغاز شده است
دانلود فایل های word مقاله پانزده مدرس? ناشناخته درخراسان (سده هاي چهارم تا ششم هجري) | WORD
متعدّدی پیرامون آن صورتگرفته است. گرچه در این آثار بسیاری از مدارس خراسان معرّفی شده اند، امّا برخی ازآنها نیز به دلایل مختلف از قلم افتاده است. در این مقاله پس از مروری گذرا بر نام مدارس موجود در شهرهای خراسان و ماوراءالنهر بر اساس منابع و ماخذ 15 مدرس دیگر از خراسان در دور مذکور معرّفی شده و افزون بر این، شمار مدارس شهرهایخراسان و ماوراءالنهر با استفاده از جداول و نمودارها مقایسه گردیده است.
دانلود فایل های word مقاله تجارت يمن در قلمرو رسوليان (626- 858ه) | WORD
هد که در این دوره، تجارت یمن شرایطی متفاوت با دورههای پیش از آن را تجربه کرد؛ زیرا بهعلت استیلای مغولان بر شرق دور تا بغداد، راههای تجاری این مناطق ناامن گشت و در نتیجه راه تجاری دریای سرخ اهمیت یافت؛ این تحول مهم و ظهور تجّار کارِمی که تجارت میان سواحل مدیترانه و سواحل اقیانوس هند تا چین را از طریق دریای سرخ در اختیار و انحصار خود داشتند، سبب رونق فعالیتهای تجاری در منطقه یمن گردید.
دانلود فایل های word مقاله هدفيابي از نگارش جوامع العلوم ابن فريغون: نقد ديدگاهها | WORD
است. این اثر در زمینههای مختلف پژوهشی مورد استفاده قرار گرفته و دیدگاههای مختلفی درباره هدف نگارش و موضوع آن مطرح شده است. در این پژوهش، ضمن بیان دیدگاههای مختلف و تطبیق آنها با مطالب و موضوعات جوامع العلوم، به نقد و ارزیابی این نظرات پرداخته شده و مشخص گردیده است که این اثر مجموعهای از دانستنیهای اخلاقی و علوم مرتبط با تشکیلات حکومتی است که برای دیوانسالاران ردهبالا نگارش یافته.
دانلود فایل های word مقاله مصادره اموال: اهداف و کارکردهاي سياسي و اقتصادي آن در عصر عباسي(از آغاز تا پايان سده پنجم) | WORD
خاطی دولتی به عنوان یک تنبیه از صدر اسلام و دوره عمر آغاز گردید. نقدینگی حاصل از این مجازاتها در عصر عباسی، دستگاه خلافت را واداشت تا به مصادره به عنوان یک منبع درآمد بنگرد و نهادها و دیوانهایی برای رسیدگی به این اموال تأسیس کنند. نویسندگان در این مقاله میکوشند تا به بررسی میزان اتکای مالی خلافت عباسی بر این منبع، و نیز نقش مصادره در مهار ثروت و به تبع آن قدرت در درون این دولت بپردازند.
دانلود فایل های word مقاله تاريخ قبچاق خاني، تاريخ عمومي ناشناختهاي از قرن دوازدهم هجري | WORD
نگاه او بیشتر به شرق معطوف است و بهویژه رویدادهای سه منطقه همسایه، یعنی، ایران، آسیای میانه و هند، پر اهمیتتر به شمار میرود. از این کتاب، اطلاعاتی مفید درباره قزاقان، قرقیزها و ازبکان به دست میآید. مخصوصا، با توجه به قلت منابع در باره حکومت شیبانیان، گزارشهای دقیق قبچاق خان از دو شعبه ایشان (ابوالخیریان و عربشاهیان/جانیان) که در ماوراء النهر حکمرانی داشتند، اهمیت تاریخی بسیاری دارد.
دانلود فایل های word مقاله بررسي منابع تاريخ تشکيلات اداري و مالي در دولت فاطميان | WORD
نبه های مختلف تاریخ اجتماعی ، از جمله مسائلی چو ن نحوعملکرد دولت در ادار امور مالی، قضایی، اداری و نظامی و نظام تشکیلاتی رامورد توجه قرار می داد. در این نوشتار شماری از قدیم ترین نگاشته هایی که درباب تاریخ تشکیلات اداری و مالی در دور فاطمیان یا اوایل دور ایوبی، نوشتهشده و خود از مصادر تاریخ نگاری متأخرتر قلمداد می شوند، معرفی و در باباهمیت و اعتبار این منابع، توضیحاتی به اختصار ارائه شده است.
دانلود فایل های word مقاله رساله هاي تاريخي سفين? تبريز | WORD
مل بر 209 عنوان کتاب، رساله، گزید کتاب،قصیده، منظومه، جدول و نامه که ابوالمجد محمّد بن مسعود تبریزی در سال های723-721 ه آن ها را گزینش، تلخیص یا تألیف و به خطّ خویش کتابت کرده است . 12اثر از این مجموعه را کتاب ها، رساله ها، خلاصه ها، نامه ها و جدول هایی در برمی گیردکه می توان آن ها را در زمر تاریخ یا حاوی موادّ تاریخی به شمار آورد . در این مقالهضمن بررسی این آثار به ارزیابی اجمالی آن ها پرداخته شده است.
دانلود فایل های word مقاله تاثير حاکميت صفويه بر کتاب هاي سيره و مناقب دوازده امام 2 | WORD
دی در سیره و مناقب امامان نوشتند . شاهان صفوینیز که به دلایل سیاسی و مذهبی بر گسترش تشیع تاکید داشت ند از این تالیفات بهطور مستقیم ، حتی با صدور فرامینی مبنی بر این امر و یا به طور غیر مستقیم حمایتمی کردند. آنان همچنین در جهت تعمیق اندیشه های شیعی در بین عموم مردم بهتدوین کتب فارسی و یا ترجمه متون عربی در این موضوع پرداختند، چنان که برخی ازاین آثار به فرمان و نام بعضی از شاهان صفوی پدید آمده اند.
دانلود فایل های word مقاله پيوند تاريخنگاري با ستارهشناسي و تنجيم در عصر صفويه | WORD
ا بحث اصلی این نوشتار بهدست داده و در بخشهای بعدی، ضمن شناسایی چگونگی پیوند ستارهشناسی و تنجیم با تاریخنگاری، تأثیر و تأثر این حوزهها را بر اساس منابع شاخص تاریخنگارانه و ستارهشناسانه بررسی کرده است؛ سرانجام در بخش پایانی این جستار که «بلاغت تنجیمی» نام یافته، نویسنده با رویکردی فرمگرا کوشیده تا ریطوریقای تاریخنگارانه صفوی را در ربط با تنجیم تحلیل و بررسی کند.
دانلود فایل های word مقاله ميرزا ابوتراب نطنزي و رويکردي بديع به مسألة تثليث زاويه | WORD
ال انتشار : 1387تعداد صفحات :24در دوران قاجار که مقارن بود با تحولات بزرگ فرهنگی و اجتماعی درایران از جمله انتقال علوم دقیقه از حوزه به مدرسه، به دانشمندی جامع بهنام میرزا ابوتراب برمی خوریم. وی به مسأله تثلیث زاویه پرداخته و در رسالهدر معرفت وتر ثلث قوس معلومه الوتر، راهی نوین برای حل آن گشودهاست. مقاله حاضر درصدد روشن نمودن شرایط زندگی و شخصیت میرزاابوتراب و نیز معرفی رساله و تبیین راه حل اوست.
دانلود فایل های word مقاله وسايل روشنايي در دوره قاجار و تأثير تجددگرايي بر تحول آنها | WORD
دن و پدیدههاى صنعتى اروپا بود، این وسائل دستخوش تحول و تکامل گردید؛ بهویژه با راهیابى نیروى گاز و برق اغلب وسائل روشنایى یا از زندگى مردم به درشد یا به ابزارهایى تزیینى بدل گشت. در این تحقیق بر پایه منابع اصیل و تحقیقات جدید و مطالعات میدانى، خاصه دو گنجینه آستان قدس رضوى و آستانه قم، پیشینه انواع این وسائل، سیر تداوم و تحول آنها و برخى آداب و رسوم مرتبط با آنها در عصر قاجار بررسى شده است.
دانلود فایل های word مقاله ماليات و هزينه هاي ولايات در دوره قاجاريه: کتابچه دستورالعمل جمع و خرج بسطام و شاهرود (1294-1295ه) | WORD
ا بر بخشی - خرجِ بسطام و شاهرود ( 1294از تحولات محلی شاهرود در دوره مذکور پرتوی افکند. این پژوهش نشان می دهد که در عهدقاجاریه، به موازات تحول اقتصاد محلی (تجارت و کشاورزی)، عایدات حکومت مرکزی از ناحیهشاهرود در حالی افزایش م ییافت که از یک سوی بار عمده مالیات بر دوش روستائیان بود، و ازسوی دیگر چیزی از این افزایش درآمد به خزانه مرکزی نم یرسید، زیرا مخارج و هزین ههای محلیبیش از عایدات مالیاتی آن بود.
دانلود فایل های word مقاله شايسته سالاري در منصب وزارت درعصر عباسي از نظر تا عمل | WORD
تصاص یافته است و در بخش دوم میزان انطباق بین انتصابها با ویژگیها و معیارهای لازم برای تصدی منصب وزارت، مورد بررسی قرار گرفته و سرانجام به این نتیجه دست یافته که بر رغم تاکید و توصیه سیاستمداران دیوانی مبنی بر شایسته سالاری و دقت در گزینش وزیران، خلفا اهتمام چندانی به رعایت شایسته سالاری نداشتند و عواملی چون توارث، منفعت طلبی، نفوذ زنان درباری و حسادت اطرافیان در انتصابها موثر بوده است.
دانلود فایل های word مقاله بررسي تأثير سنتهاي ايراني در تشکيلات اداري سلاطين دهلي | WORD
یان بهخوبی آشنا شده بودند. بهعلاوه بسیاری از دیوانسالاران ایرانی در این دوره از ایران و ماوراءالنهر به دهلی مهاجرت کردند و در کارهای اداری و دیوانی اشتغال یافتند. از اینرو تشکیلات اداری در دوره سلاطین دهلی بهشدت متأثر از سنتهای ایرانی و اسلامی بود که با سنتهای محلی و بومی هند، درآمیخته بود. این مقاله به بررسی تأثیرات دیوانسالاری ایرانی بر تشکیلات اداری سلاطین دهلی پرداخته است.
دانلود فایل های word مقاله ناسازوارى عناوين مناصب ينيچريان با وظايف آنان | WORD
اصب، عناوین مربوط به شکار و گروه پرورش سگهای شکاری بود که بیانگر شغل آنان در دورههاى نخستین عثمانى بود که به مرور زمان، وظایف پیشین آنان متروک شده و جز عنوان، نشانی از شکارگری نداشتند. برخی دیگر از نامهاى مقامات ینیچری، نیز ریشه در زبانهای عربی و فارسی داشت که در قلمرو ترکان بهلحاظ لفظ و معنا چندان تغییر کرد که میان این دست نامها و وظایف دارندگان آن مناصب نمیتوان ارتباطی یافت.
دانلود فایل های word مقاله تصوف اسلامي در آذربايجان تا آغاز قرن هفتم | WORD
و اهل تهذیب نفسبودند. به همین دلیل در بین عموم مردم از جایگاه ویژه ای برخوردار و از مباحثِنظری و کفالت لطایف عرفانی به دور بود هاند. خانقاه های آذربایجان نیز در قرونپنجم و ششم پررونق و پذیرای عرفای سیّاح بوده و مشربِ فتوت نیز به دلیلتحولات سیاسی و اجتماعی پیروان زیادی داشت. مقال حاضر، سعی دارد بابررسی آراء و افکار مشایخ صوفیه، سیر تاریخی جهت گیری تصوفِ آذربایجان راتا قبل از تسلط مغول نشان دهد.
دانلود فایل های word مقاله بررسي واژه شناختي و معناشناختي روستا و ر?ستاق در دوره اسلامي تا سده هفتم هجري 1 | WORD
ند«روستاک » است که آن را به صورت های رستاق و روستا به کاربرده اند. به سبب شباه تهای ظاهری و ریشه لغوی مشترکاین دو تصور شده که روستا و رستاق در متون دوره اسلامی معنایی یکسان داشته اند. گرچه به ندرتاین دو واژه معنا و دلالتی یکسان داشته؛ اما عموما، روستا و رستاق دو واحد جغرافیایی مستقل ازیکدیگر بوده اند؛ روستا مترادف ده و قریه و رستاق واحدی بزر گتر از شهر و در حکم بخش یا دهستانامروزی بوده است
دانلود فایل های word مقاله سرانجام سلطان جلالالدين خوارزمشاه | WORD
پژوهشگران آن را، بى رعایت جوانب نقد تاریخی، بهطور قطع پذیرفتهاند، نیازمند بررسی بیشتر است. پژوهش حاضر درصدد پاسخ به این پرسشها است که این روایت و روایتهای متأثر از آن چه اندازه به لحاظ نقد تاریخی معتبر است؟ و آیا روایات محتمل دیگری در این زمینه وجود دارد؟ به نظر میرسد که نه تنها منبع خبر نَسَوى، بلکه با توجه به اوضاع آن روزگار روایات محتمل و بدیل آن نیز از چشم پژوهشگران دور مانده باشد.
دانلود فایل های word مقاله ويژگيهاي ساختاري و نمادين توغ ايراني | WORD
در واقع نماد عنصری نباتی است که مار یا اژدها از کنار آن برخاستهاند. این عنصر و نیز نماد در اساطیر خاستگاههای نخستینِ توغ نیز قابل ملاحظه است، چنانکه در فرهنگ باستانی چین، مدیترانه و ایران فرهنگی، درخت- مار در کنار هم قرار گرفته است و با وجود نگاه دوگانه مثبت و منفی به نقش مار در ارتباط با درخت حیات، میتوان مار (اژدر) را عنصری دانست که درخت حیات را از آسیب آدمیان محافظت میکرده است.
دانلود فایل های word مقاله عوامل ناکامي مراکز رسمي آموزشي تبليغي فاطميان در گسترش مذهب اسماعيلي در مصر | WORD
اشته باشد . از سوی دیگر، پیچیدگی عقاید اسماعیلی و سلسله مراتب گروش بهمذهب اسماعیلی، در عمل، گروش عامه مردم بدان را با دشواری های جدی روبرومی ساخت. در هر حال، فعالیت ناهمگون و ناپیوسته جامع الازهر و دارالعلم در عرصهترویج مذهب اسماعیلی در مصر عهد فاطمی، از عواملی بودند که شرایط را بهگونه ای رقم زدند تا نهادهای اسماعیلی کارنامه موفقی در عرصه اشاعه و فراگیرکردن مذهب اسماعیلی در مصر نداشته باشند.
دانلود فایل های word مقاله بررسي دو روايت از ماجراي جيش اسامه | WORD
اجرا با توجه به پیامدهای آن (از نظر شیخ ) صورت پذیرفتهاست و می توان آن را تبیین و تحلیلی ناظر به نتیجه و غایت آن قلمداد کرد . روایتمورخان مذکور، با نوعی آسان گیری توأم است و آنان در شناخت و ثبت جزئیات اینواقعه مهم اهتمام کافی به کار نبسته اند، امّا محتوای روایت شیخ مفید نیز ضمنناسازگاری با جایگاه معنوی و حتی سیاسی پیامبر (ص)، به دلیل عدم توجه کافی بهعوامل قبل و همزمان با این واقعه مقبول نمی نماید.
دانلود فایل های word مقاله انديشه هاي هزاره مدارانة نقطويه | WORD
شی از متن nx : سال انتشار : 1387تعداد صفحات :33نقطویان از گروه های دگراندیش فعالی بودند که با تبلیغات و فعالیت های خودتا مدت ها حاکمیت صفوی را به چالش کشیدند. اهمیت مطالعه اندیشه های اینگروه زمانی افزون می شود که بدانیم نقطویه دارای منظومه فلسفی پیچیده ای بودندکه یکی از مهم ترین آموزه های آن باورهای هزاره مدارانه است. در این مقاله،کوشیده شده است تا بر این بخش از دیدگا ه های نقطویه پرتوی افکنده شود.
دانلود فایل های word مقاله رويکردي نو به نبردهاي پيامبر(ص): بررسي موردي غزوة بدر | WORD
روابط مسلمانان با مخالفاناسلام گردید و ده ها نبرد کوچک و بزرگ را میان آنان رقم زد . اولین جنگبزرگ که سلسله جنگ های بعدی را در پی داشت، غزو ه بدر بود که با قصدتهاجم مسلمانان به کاروان تجاری قریش آغاز شد ، از این رو منتقدانپیامبر(ص) او را به آغاز نبرد و به کار بردن سیاست تهاجمی در برابردشمنانش متهم می نمایند. این مقا له با بررسی دقیق زمینه های وقوع غزوهبدر، به ارزیابی صحت و سقم این اتهام می پردازد.
دانلود فایل های word مقاله افول خردگرايي و عدم گسست از مباني، دليل عقبماندگي ايران؟ بررسي و نقد نظريه جواد طباطبايي | WORD
نی الگوهای فکری و فرهنگی منحط است که باعث به همخوردن رابطه عقل و شرع و افول خردگرایی شد. ذهنیگرایی و به حاشیهراندن عینیات در تحلیل پدیده عقبماندگی، مهمترین ضعف نظریه انحطاط است. تأکید بر عامل بیرونی با رویکردی ذهنیگرا و بیتوجهی به واقعیتهای اجتماعی، نظریه طباطبایی را بررغم جدیت نظریاش، تبدیل به نظریهای با تناقضات درونی برای تبیین عقبماندگی تاریخی ایران کرده است.