دانلود فایل های word مقاله بويهيان و زياريان: روايتي نويافته از کتاب التاجي ،*، | WORD
مینی، موسوم به جوامع الِفقَر و لوامع الفِکَر، آمده است. این خلاصه تا کنون مورد مطالعه قرار نگرفته است. مقاله حاضر بر آن است با ارائه متن ویرایش شده تلخیص الکرمانی و توضیح محتوای آن، منشأ درونی سقوط آل بویه را روشن تر سازد. بررسی خلاصه کتاب التاجی نشان می دهد که مشروعیت حکومت بویهیان و توجیه سیاست های عضدالدوله قدرتمندترین حاکم بویهی (د 372 ه.) در قبال خاندانش ملاحظات اصلی در تاریخ دودمانی بودند که صابی مجبور به نوشتن آن شد.
دانلود فایل های word مقاله منابع و سرچشمه هاي اطلاعات روايي آل زبير در صدر اسلام ( نحوه دريافت، انتقال و ارائ? آن ها ) | WORD
ندان و موالی او آن وقایع و احادیث را از او نقل کرده اند. آثارموجود بیشتر به بُعد سیاسی این خاندان توجه داشتند، در حالی که نقش علمی اینخاندان به رغم دیرپایی و اهمیت آن مغفول مانده است . با توجه به آنچه در منابعمختلف درباره نقل احادیث و روایات آل زبیر آمده ، این مقاله هم به سرچشمه هایاطلاعات آنان می پردازد، و هم به چگونگی کسب احادیث و شیوه روایات آنان و نیز بهنحوه انتقال و ارایه آنها به راویان هم عصر و طبقات بعدتر اشاره دارد.
دانلود فایل های word مقاله بررسي مقايسهاي نقش دو تيره بني فهر در تحولات صدر اسلام (با تکيه بر عملکرد صحابيان آنها) | WORD
به دست مسلمانان، در شمار پیروان آیین جدید درآمدند. اما آنچه میان هر دو شاخه فهر مشترک است، روحیه جنگاوری است. برخی از نامآورترین فرماندهان نظامی در روزگار خلیفههای نخستین و بنی امیه همچون ابوعبیده جراح، حبیب بن مسلمه، عقبه بن نافع و ضحاک بن قیس- فاتحان بزرگ شام، آسیای صغیر، مصر و شمال آفریقا- از این شاخه معروف قریش بودهاند. آنان نسبت به جریان حاکم همسو و در پشتیبانی از نظریه «حاکمیت قریش» تعصب داشتهاند.
دانلود فایل های word مقاله نابودي آثار تاريخي آمل | WORD
هم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx : سال انتشار : 1384تعداد صفحات :25آمل در استان مازندران (طبرستان) شهری قدیمی از دوران پیش از اسلاماست. در دوران اسلامی به عنوان مرکز عمد سیاسی و فرهنگی در سواحلجنوبی دریای مازندران سابقه ای طولانی دارد. علی رغم یک چنین قدمت، شمارابنیه تاریخی در این شهر نسبتاً چشمگیر نیست. مقال حاضر به علل نابودی بناهاو یادمان های تاریخی آمل، به ویژه آن دسته که در اوایل قرن بیستم میلادی نابودشدند، می پردازد
دانلود فایل های word مقاله الجامعة السيفية، مرکز تعليمات بُهرههاي داودي: نظام آموزشي، ساختار ادارى، تحولات و کارکردها | WORD
عهده داشتند. امروزه، پیروان مذهب داودی با ثبتنام در شعبههای مختلف این مرکز آموزشی، پس از گذراندن دوران تحصیل و فراگیری علوم جدید و قدیم، چه در ساختار تشکیلاتی دعوت و چه در حفظ میراث فرهنگی این شاخه از اسماعیلیان، نقشی اساسی دارند. این مقاله در ابتدا به بررسی تاریخچه شکلگیرى و گسترش الجامعه السیفیه و سپس به بیان ساختار آموزشی و نقش و اهمیت آن در میان جامعه بهرههای داودی هند و دیگر مناطق بهرهنشین میپردازد.
دانلود فایل های word مقاله جنگ هاي ايران و روس زمينه ساز تغيير رويکرد نظام آموزشي ايران | WORD
خ، این واقعه دستاورد مهمی را نصیب فتحعلی شاه و اطرافیان وی کرد که از همهمهمتر، آگاهی از ضعف تجهیزات نظامی و دانش روز بود. این موضوع، انگیز اقدامات اصلاح-طلبانه ای گردید که به دنبال درک کاستی های نظام تعلیم و تربیت، دولت مردان را در انجامآنها مصمم ساخت. این مقاله بر آن است تا با بررسی مهم ترین اقدامات انجام شده در اینراستا، تأثیرات آنها را در فراهم نمودن زمینه های لازم جهت تحول و تغییر رویکرد نظامآموزشی ایران تبیین نماید.
دانلود فایل های word مقاله شَد و مجلس شَد 1 | WORD
جماعاتیادشده بوده، کارکردهای دیگری نیز داشته است؛ چنان که نزد پیشه وران و اهل بازار، شد عضو، به نوعیداشته « لُبس خرقه » پروانه کسب او شمرده می شده، و در بین برخی متصوفه کارکردهایی شبیه آییناست.کارکردها، تاریخچه، جنس و شکل و ویژگی های ظاهری، شرایط مشدودان و جزئیات مراسم ومجلس شد، بر اساس فتو تنامه ها و کس بنامه ها (به ویژه فتوت نامه های پارسی که در پژوهش هایپیشین کمتر به آنها پرداخته شده) در این مقاله بررسی شده اند.
دانلود فایل های word مقاله پشتيباني برخي از سران سياسي عرب قحطاني از خوارج در سده اول و دوم هجري | WORD
ل آفریقا هم به عنوان غازی و هم مهاجر حضور پررنگی در این مناطق داشتهاند. از سوی دیگر در منازعات سیاسی مشرق به خصوص عراق، شمار قابل ذکری از اعراب قحطانی به خصوص ازدی هر یک به گونهای به جنبش خوارج - که مخالف جدی انحصار خلافت در قریش بود- پیوستند و برخی از آن ها همچون ابوالشعثاء جابربن زید ازدی و هوادارانش دست به کار یک تشکیلات سری در بصره شدند و زمینهساز تاسیس امامت اباضی در مناطق جنوبی جزیره العرب و شمال آفریقا گردیدند.
دانلود فایل های word مقاله مدرسه ابراهيميه : نهاد آموزشي شيخيه کرمان در دوره قاجار | WORD
اص دارد . یافته ها نشان می دهد که حاج محمدکریم خان، پسر ابراهیم خان، پس از گروش به مذهب شیخیه و نیل به رهبری شاخه کرمان این فرقه، باتغییر مفاد وق فنامه ابراهیم خان نه تنها تولیت موقوفات بلکه حق نصب مدیر مدرسه را به خوداختصاص داد. وی همچنین املاکی را نیز وقف ابراهیمیه کرد. بدین ترتیب مدرسه مذکور با پشتوانهمالی کافی و به دور از مداخلات علمای متشرعه، به مرکزی علمی تبلیغی برای اندیشه های حاج محمدکریم خان و جانشینانش تبدیل شد.
دانلود فایل های word مقاله مصالحه امام حسن بر اساس شرح نهجالبلاغه ابن ابي الحديد | WORD
، جریان مصالحه آن حضرت، تابع چه عوامل و زمینههایی پدید آمده و در نهایت به چه فرجامی انجامیده است؟ او هرچند به صورت حاشیهای وارد این مبحث شده است؛ اما بر اساس چند منبع کهن تصویر نسبتاً مناسبی از آن ارائه کرده و نشان داده است که امام با توجه به شرایط پیشینی و قضایای روی داده یا پیش رو، با بهرهگیری از تجربه و درایت، بهترین راه ممکن و معقول را برگزیده است، هرچند معاویه بر خلاف مفاد پیمان نامه و آن چه عهد کرده بود عمل نمود.
دانلود فایل های word مقاله ابن ابي زرع و روض القرطاس 2 | WORD
نویسند دستِ کمبخش های زیادی یا ویراستِ اول کتاب است و نظر به این که مرینیان و فاس محوربحث اند، کتاب رنگ دودمانی و فضائل نگاری دارد و از آنجا که مؤلف در عصربازپس گیری اراضی اسلامی اندلس می زیسته، جزئیات ارزشمندی از این وقایع ، خاصهآخرین نبردهای مسلمانان با مسیحیان در دور مرینی را با نثری ساده و روان به ثبتآورده و سرانجام این که وی در تبیین مطالب تاریخی از سکه ها، کتیبه ها، منابع مکتوبو مشاهدات خود به خوبی بهره گرفته است.
دانلود فایل های word مقاله تاريخ نگاري ابن آيبک دواداري در کنزالدرر1 | WORD
پس از اسلام را تا زمان خود ارائه کرده است. آگاهی دقیقنویسنده از رویدادهای دوره ممالیک که ناشی از ارتباط ویژه نویسنده با حکومت و حضور او در دربار ودسترسی وی به استاد دولتی بوده، در دو جلد واپسین کتاب انعکاس یافته است. مسائل سیاسی، ادبی ونظامی محورهای عمده نویسنده در طرح گزارش های تاریخ یاند، ولی از موضوعات اجتماعی، اقتصادی وفرهنگی نیز در این کتاب غفلت نشده است. در این مقاله ویژگی ها و نقاط قوت و ضعف کنزالدرر بررسیشده است.
دانلود فایل های word مقاله مَقَّري و نَفْح الطِّيب 1 | WORD
ندگی خود، این سرزمین و مردمش را در آن به تصویر کشیده است .اثر نه تاریخ محض است و نه فرهنگنامه ای تاریخی ، بلکه دائر ه المعارف گونه ای است درتاریخ، ادب و جغرافیای اندلس و شرح احوال بزرگان آن از آغاز عصر اسلامی تا سقوطغرناطه. در این مقاله شرح احوال مقَّری و مهم ترین تألیف او نفح الطیب و ارزش واهمیت تاریخی و فرهنگی آن بررسی شده و به اقتضای موضوع مقاله ، گوشه هایی ازتاریخ فرهنگی و اجتماعی مغرب و اندلس نیز در آن مطرح گردیده است.
دانلود فایل های word مقاله مقدمه اي بر ديدگاه ابن خلدون در باب انحطاط تمدن اسلامي | WORD
است . از اینرو، برای پیشرفت مجدد مادی و معنوی مسلمانان، توجه معرفتی آن ها به جامعه و تاریخ،در عین حفظ شکاف متعادل بین جامع حقیقت بخش (در مفهوم فعلیت و کمالبخشی) با عصبیت هویت بخش قبیله ای، ضروری است . از دیدگاه ابن خلدون دردولت های اسلامی، دین عامل اصلی ایجاد این شکاف و ساختار اجتماعی معتدل است . باوجود این، در سیر فکری او عاملیت اراد شخصی حاکم در اجرای نقش دین در سطح جامعه جای خود را به «قانون» مبتنی بر شرع و عقل داد.
دانلود فایل های word مقاله تحولات فلسفي – کلامي دوره حفصي | WORD
کلام، فلسفه و تصوف و پیدایش تصوف فلسفی از پدیدههای خاص دوره حفصی بود. رویکرد جدید این خلدون در تاریخ و ظهور شخصیت جهانی ابن سیعین، دوره حفصی را به عنوان مرحلهای اساسی در تاریخ فلسفه اسلامی، مطرح ساخت. غلبه مسلمانان در برخورد کلامی و گفتگوی عالمانه با مسیحیت، حاکی از حیات و پویایی و غلبه فلسفه اسلامی بعد از این رشد است. رواج جدل از پدیدههای رایج عصر حفصی بود که به ویژه خود را در کلام خوارج اباضی مذهب افریقیه نشان داد
دانلود فایل های word مقاله ابن رضوان مالقي(د784ه) و انديشه سياسي وي | WORD
نی نگاشته و در آن به بیان چگونگی اعمال سلطه سیاسی بر پایه عدالت اجتماعی پرداخته است. در نوشتار حاضر که در چهار بخش: مقدمه، معرفی کتاب، اندیشه سیاسی ابن رضوان و میزان اصالت آن تدوین شده، آراء ابن رضوان در باب سلطنت و سلطان، منابع فکری و اصالت نظرات سیاسی وی بررسی شده است و معلوم میگردد که ابن رضوان دارای اندیشه سیاسی نظاممند و تأسیسی نیست و این اثر بر اساس آراء طرطوشی، ماوردی و دیگر اندیشهورزان پیشین تدوین شده است.
دانلود فایل های word مقاله خردگرايي يا نصگرايي در البدء و التاريخ | WORD
ش نقد اخبار او در کتاب مزبور، این پرسش را مطرح میسازد که خردگرایی و استدلالهای عقلانی مقدسی چه جایگاهی در نقد گزارشها و اخبار تاریخی کتاب دارد؟ سرانجام، بدین پاسخ دست یافته که مقدسی برخلاف پندار عموم محققان پیوسته میان دو جریان عقلگرایان و نصگرایان در تردید و تردّد است؛ از این رو، به رغم تأکیدهای مکرر بر عقلگرایی گزارشهای تاریخی وی تفاوت بایستهای با دیگر نوشتههای روایی-تاریخی همعصر خود ندارد.
دانلود فایل های word مقاله تاريخنگاري محلي در شام: تاريخ دمشق ابنقَلانِسي | WORD
ها نیز میپردازد. این کتاب یکی از معدود منابع بررسی تاریخ دمشق در دوره فاطمیان، سلاجقه و جنگهای صلیبی است و برای بررسی تاریخ دمشق و شام در سدههای پنجم و ششم اهمیت بسیار دارد. تاریخنگاری ابنقلانسی در تداوم تاریخنگاری رسمی سنتی رایج در دوره میانه، مبتنی بر نگرش نخبهگرایانه و بینش تقدیرگرایانه است و از تحلیلهای انتقادی و علتیابی دور است و جنبه سنتی تاریخنگاری اسلامی، یعنی وقایعنگاری، بر آن غلبه دارد.
دانلود فایل های word مقاله خوارزم تجلي گاه مکتب اعتزال در روزگار خوارزمشاهيان | WORD
خود جای داده بود . این عوامل با توجه به زمینه های فکری و فرهنگی ، امنیت اجتماعیو ثبات سیاسی خوارزم در نفوذ اعتزال در آن و جذب و گرایش خوارزمیان به آن و نیزبالندگی و شکوفایی فرهنگ و معارف عقلی در آن سرزمین در روزگار خوارزمشاهیانبسیار تاثیر داشته است . در این مقال کوشش شده زمینه های اجتماعی و فرهنگی ،فکری و مذهبی خوارزم بازبینی گردد و سهم خوارزمیان در ایجاد زمینه های لازم برایرشد فرهنگ و معارف عقلی در این سامان شناسایی شود.
دانلود فایل های word مقاله المسالک و الممالک بکري: ارزيابى گزارشهاى او درباره ايران | WORD
. به نظر مىرسد جامعیت اثر و نیز وصف جغرافیاى اندلس که بیش از همگان بر آن وقوف داشته، از جمله دلایل شهرت این کتاب باشد. حال این پرسش پیش مىآید که کسى چون بکرى که سفرى بدین نواحى نداشته، مطالب کتابش، خاصه اطلاعات مربوط به ایران را، از کدام منابع اخذ کرده است؟ در این نوشتار به روش مطالعه تطبیقى درمىیابیم که ضعف عمده این اثر در حوزه ایران، استفاده صِرف نویسنده از آثار پیشینیان و بىبهره ماندن از مشاهدات و تجارب شخصى است.
دانلود فایل های word مقاله ثابت بن سنان صابي و سنت تاريخ نگاري در اسلام 1 | WORD
این مقاله با نگاهی کوتاه به زندگانی ثابتبن سنان به معرفی دو اثر مهم وی، یعنی تاریخ کبیر و اخبار قرامطه پرداخته ایم و براینشان دادن اهمیت کتاب تاریخ او و اینکه چه مقدار از آن مطالب اکنون در اختیارماست، به میزان و شیو استفاد ابوعلی مسکویه از تاریخ او در تألیف تجارب الامماشاره کرده و در پایان در مورد اخبار قرامطه نیز این فرضیه را مطرح ساخته ایم که اینکتاب بخشی از همان تاریخ کبیرا ست که بعدها به صورت کتابی مستقل درآمده است.
دانلود فایل های word مقاله غرر السير، بررسي درباره نام اصلي و مؤلف آن | WORD
ر عبدالملک بن محمّد الثعالبی النیشابوری» ضبط شده است. از بین این نامها بیشتر محققان بر انتساب غرر به «حسین بن محمّد المرغنی» و «ابومنصور عبدالملک بن محمّد الثعالبی النیشابوری» نظر دارند. در بخش اول این مقاله، با بررسی و تحلیل نامهایی که برای کتاب غرر ذکر شده، نام واقعی کتاب معین شده و در بخش دوم نیز در نتیجه بررسی و تحلیل اختلافاتی که درباره نویسنده غرر مطرح است، هویت نویسنده اصلی کتاب مشخص گردیده است.
دانلود فایل های word مقاله آراء فقيهان عصر صفوي دربارة تعامل با حکومتها | WORD
ن حامی دولت صفوی، پس از آن که موفق شدندپیروان مکتب اجتهاد و اصولیان را به حاشیه برانند، خود به تأیید دولت برخاستند و مقامات ومناصبی را که پیش از آن در اختیار مجتهدان بود، بر عهده گرفتند.در این مقاله ابتدا بهاختصار دیدگاه علمای سلف درباره "همکاری با دولتها" مرور شده،سپس چون در نیمی از دوران صفویه، مجتهدان اصولی و در نیمی دیگر اخباریان نهاد دین وروحانیت را نمایندگی میکردند، نظرات و عملکرد برجستگان هر دو مکتب بررسی میشود.
دانلود فایل های word مقاله محاسبه کميت هاي کسوف حلقوي 29 شوال 681 ق./ 30 ژانويه 1283 م. در زيج محقّق سلطاني شمس الدين محمد وابکنوي | WORD
انه است. در بعد تاریخی، امکا نناپذیری وجود کسوف حلقوی درنجومی بطلمیوسی که چارچوب اخترشناسی ادوار میانه را شکل م یداده است، در بعد (context) بستررصدی و مشاهداتی، بیان جزئیات در گزارش رصدی وابکنوی و دقت قابل توجه آنها در مقایسه با مقادیرنوین و در بعد محاسباتی ارایه مراحل محاسبه به صورت مفصل، ذکر داده های اولیه و داده های منتج درهر مرحله محاسبه که امکان یک بررسی انتقادی را امکا نپذیر می سازد دلایل اصلی اهمیت پژوهش حاضر هستند.
دانلود فایل های word مقاله بازتاب تاريخ در ديوان لغات الترک محمود کاشغري | WORD
اطلاعات کم نظیر و گاهی بی نظیر و منحصر به فرد، به ویژه دربار ترکان و آداب و رسومساکنان شرق جهان اسلام، از جمله نقش رنگی مناطق جغرافیایی اقوام و قبایل ترک درجهان، چگونگی پذیرش اسلام از سوی ترکان و نیز اوضاع سیاسی و اجتماعی و فرهنگیقراخانیان، به عنوان نخستین دولت اسلامی ترک، بر ارزش تاریخی آن افزوده است .مقال حاضر که به بررسی بازتاب تاریخ در دیوان کاشغری پرداخته، در صدد نشان دادناهمیت این اثر، در موضوعات مختلف تاریخی است
دانلود فایل های word مقاله نقش ادوات پرتابي در جنگهاي قلعهاي در سرزمينهاي اسلامي پيش از ابداع توپ | WORD
بهکارگیری این دسته از سلاحها، بهعنوان شیوه معمول در نبردهای قلعهای، در رقمزدن نتیجه عملیات نظامی این دوره تاریخی، بررسی و نشان داده شده که در بهکارگیری این دسته از ادوات جنگی، صرفا بر توان فیزیکی و قدرت ویرانگری آنها تکیه نمیشد؛ بلکه کاربرد این ادوات در جنگهای محاصرهای گاه ناشی از امکانی بوده که سلاحهای سنگینی برای ایجاد ترس و وحشت و در نتیجه، اعمال گونهای جنگ روانی علیه دشمن فراهم میساختهاند.
دانلود فایل های word مقاله طرحهاي نظامي و راه سازي روسيه تزاري در ايران | WORD
ر قلمرو ایران و نیز بهخطر انداختن منافع بریتانیا در هندوستان، افزون بر نشاندادن برنامه پیشروی روسیه به سوی خلیج فارس در1907، آشکار میسازد که در سرمایهگذاری سنت پترزبورگ در طرحهای راهسازی در ایران، اهداف نظامی جایگاهی ویژه داشت؛ دیگر آن که با انعقاد توافقنامه 1907 روسیه- بریتانیا، نقشه جنگی مذکور که اساسا علیه منافع بریتانیا بود، در عمل در جنگ جهانی اول برضد ملیون ایران و قدرتهای مرکزی بهکار گرفته شد.
دانلود فایل های word مقاله فراز و فرودهاي هويت ايراني- اسلامي (از آغاز تا تهاجم تيمور) | WORD
بین النهرین،مصر و جز این ها اساس تمدن و فرهنگی اصیل و استواری را پایه نهادند که درتندباد تهاجم اقوام عرب و ترک اگر چه از خود انعطاف نشان داد؛ اما اصالتخویش را از دست نداد . با ورود اسلام به ایران و بر اثر تلاش های گروه هایشکل گرفت ؛ اما درست زمانی که « هویت ایرانی - اسلامی » مختلف به تدریجهویتِ تازه شکل گرفته رو به بالندگی نهاده بود، تهاجم ترکان همه معادلات را بههم ریخت و این هویت نوپا را در معرض چالش های جدی قرار داد.
دانلود فایل های word مقاله مناسبات دين با فرهنگ غذايي مردم ايران در دوران صفوي_ قاجاري | WORD
ای خود به کار بندند، برخی آموز ههای شیعی، خاصه در مناسبت های زمانی مذهبی،پاره ای از رفتارهای تغذیه ای مردم ایران صفوی_قاجاری را شکل داده یا دس تکم از برخی جهات،تنظیمات معینی را در این رفتارها موجب شده است. بنا بر بررسی حاضر، اغلب این آموزه ها برخاسته ازسنت عمومی اسلامی است و تغییرات مبتنی بر آموزه های شیعی، عمدتا در مراسم اطعام عمومی ونذرها در موقعیت های زمانی یا مکانی شیعی و بیشتر با رویکرد دینی عامیانه جلوه گر شده است.
دانلود فایل های word مقاله فرهنگ ديني در زبان و نشانه شناسي روزانه مردم ايران در دوران صفوي- قاجاري ، | WORD
تی عمومی موجود در روابط اجتماعی این مردم را در چارچوب فرهنگ دینی تعریف کرده است. ایرانیان در روابط متقابل از جمله در سلام و احوال پرسی، عبارات دعایی، نفرینها، فحشها، سوگندها و جز آنها انبوهی از عبارات دینی و مذهبی را به طور مستقیم به کار می بردهاند و به علاوه از طریق بستر تفهمی دین- بنیاد یا دین- پرورد اجتماعی، بسیاری از رفتارها و علائم غیر زبانی مورد استفاده در ایجاد ساز و کارهای بیانی را درک وتفسیر میکردهاند.